Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Προς : Δημοτική επιτροπή τουριστικής προβολής                    1-7-09
                        Δήμου Πρέβεζας


            Κε πρόεδρε,
με  αφορμή τις δυο πρόσφατες συσκέψεις τουριστικών φορέων , που συγκαλέσατε στο δημαρχείο, θα ήθελα να σας επισημάνω μερικά στοιχεία , που ίσως σας διαφεύγουν.
Στην απέναντι της Πρέβεζας ακτή , στο Άκτιο, λειτουργούν 3 μονάδες διαχείμασης , φύλαξης και συντήρησης τουριστικών σκαφών, κατά 95% με ξένη σημαία, με συνολική δυναμικότητα γύρω στα 1500 σκάφη, εκτός των διερχομένων.
Αυτό, εν ολίγοις, σημαίνει , σε αντιστοιχία με τον κλασσικό τουρισμό, πως υπάρχουν, μια ανάσα απ’ την πόλη της Πρέβεζας, περίπου 1500 ενοικιαζόμενα δωμάτια με ετήσια πληρότητα γύρω στο 80%.
Κι ενώ ανήκουμε γεωγραφικά σε άλλο νομό, μεταφέρουμε τους πελάτες μας , με ιδιόκτητα μέσα, στην πόλη της Πρέβεζας, για ψώνια τις πρωινές ώρες και για φαγητό ή νυχτερινή ζωή το απόγευμα. Θα μπορούσαμε βέβαια να τους μεταφέρουμε στην Βόνιτσα, σαν οικονομικότερη λύση για μας, λόγω των διοδίων της σήραγγας, αλλά για συναισθηματικούς και μόνο λόγους, επιλέγουμε την Πρέβεζα , ως πόλη που γεννηθήκαμε και ζούμε.
Και ποια είναι η αντιμετώπισή μας από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές?
Δεν μας καλείτε ούτε καν στις συσκέψεις των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων.
            Αγνοείτε την δυναμική μας ή υπάρχουν άλλοι λόγοι ?
            Από την πλευρά μου δεν εκφράζω κάποιο παράπονο με την σκέψη να ζητήσω από σας  κάποια εξυπηρέτηση ή κάποια εκδούλευση.
            Αν κατορθώσαμε και φθάσαμε τις μονάδες μας σ’ αυτό το , κατά γενική παραδοχή , υψηλό επίπεδο υποδομών και παρεχομένων υπηρεσιών  , ανταγωνιστικές πολλών ευρωπαϊκών συναφών επιχειρήσεων, με διεθνή φήμη στους εμπλεκόμενους με τον θαλάσσιο τουρισμό, ήταν αποτέλεσμα κόπων και μόχθων δεκαετιών , χωρίς την συμπαράσταση κανενός φορέα και δη τοπικού.
            Νομίζω όμως πως με την συσσωρευμένη πολυετή πείρα μας στον θαλάσσιο τουρισμό , που είναι ένα από τα κατ΄ εξοχήν τουριστικά προϊόντα , που έχει να προωθήσει η πόλη της Πρέβεζας , θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας στην καλύτερη προβολή της πόλης διεθνώς.

            Ελπίζοντας σε μια μελλοντική εποικοδομητική συνεργασία.

                                                                                  Για την Preveza marine AE
                                                                                                   
                                                                                                     
                                                                                            Γ. Τσιλιγκίρης  

Δεν υπάρχουν σχόλια: